Zuccarello
[wpml_language_switcher type="header" flags=0 native=0 translated=1][/wpml_language_switcher]
Til toppen

Om stiftelsen

Zuccarellostiftelsen ble etablert i 2016, og er et personlig initiativ fra en av Norges største idrettsutøvere – NHL-spilleren Mats Zuccarello.

Siden Mats som femåring tok sine første ustøe skøytetak har han tilbragt utallige timer på isen og fått være en del av et idrettsfelleskap som har gitt han enormt mye glede. Gjennom Zuccarellostiftelsen vil han bidra til at flere barn og unge får oppleve det samme. Stiftelsen jobber for å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av bakgrunn, kjønn, etnisitet, bosted og økonomiske midler.

Gjennom vårt arbeid skal vi redusere utenforskap ved å bidra til å skape sterke og trygge barn, et mer inkluderende samfunn og bedre integrering.

Fordi ingen skal bli stående igjen på sidelinjen mot sin vilje.

Våre målsettinger

Vår visjon er like enkel som den er komplisert: Vi ønsker oss et samfunn der alle barn og unge som ønsker å drive med idrett og fysisk aktivitet har muligheten til å delta.

Dessverre er realiteten i Norge i dag at mange barn ikke har de mulighetene mange av oss tar for gitt, og som derfor blir stående på utsiden. Dette kan skyldes alt fra økonomiske barrierer til manglende eller lite variert tilbud i nærmiljøet.

Vårt mål er å bryte ned barrierene som står mellom barna og idrettsgleden, og som sørger for at altfor mange blir stående igjen på sidelinjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tilgang og kunnskap

Dersom du er heldig, bor du i et område der barna dine kan velge og vrake i spennende aktiviteter og tilbud.

Det er mange av oss som bor i områder der det ikke finnes noe tilbud for den idretten barna ønsker å drive med.

Gjennom fondet ACCESS NEW SPORTS gir Zuccarellostiftelsen støtte til klubber, foreninger og andre initiativtakere som ønsker å opprette nye tilbud og muligheter for idrettsglade barn og unge.

Vårt formål

Zuccarellostiftelsen skal redusere utenforskap blant barn og unge i Norge ved å bidra til at flere får delta i idrett og fysisk aktivitet. 

Dessverre er realiteten i Norge i dag at mange barn ikke har de muligheten mange av oss tar for gitt, og derfor blir stående igjen på sidelinjen. Dette kan skyldes alt fra økonomiske barrierer til manglende eller lite variert tilbud i nærmiljøet. 

Gjennom vårt arbeid skal vi skal bidra til å skape sterke og trygge barn, et mer inkluderende samfunn og bedre integrering. Vi skal bidra til samfunnsutfordringer som utenforskap, likestilling og folkehelse. Alt ved å bryte ned barrierene som står mellom barna og idrettsgleden.

Les mer om vårt arbeid

Ingen skal bli stående igjen på sidelinjen

Siden jeg som femåring tok mine første ustøe skøytetak har idrett og aktivitet vært en stor del av mitt liv. Det har gitt meg mye og utviklet meg som menneske. Følelsen av å gå på isen til fullsatte tribuner er den samme som når jeg spiller fotball med venner på løkka. Det er samhold, glede og mestring. Lek, konkurranselyst og felleskap.

Idrett og fysisk aktivitet er viktig for å redusere utenforskap. Det gir muligheter og reduserer forskjeller. Det gir bedre fysisk og psykisk helse og en følelse av å være en del av noe. Viktig for mennesker i alle aldre, men spesielt for barn og unge. 

Da jeg startet Zuccarellostiftelsen i 2016 var mitt mål å gi flere barn og unge den samme idrettsgleden jeg har fått. Jeg har vært heldig. Jeg fikk delta i flere idretter som barn, og muligheten til å satse på hockeyen når jeg fant ut av det var veien jeg ville gå. Mange barn og unge er ikke så heldige. De har ikke fått muligheten til å oppleve gleden idrett og fysisk aktivitet kan gi – fordi de av ulike grunner har blitt stående igjen på sidelinjen.

Gjennom stiftelsen ønsker jeg å gi alle barn og unge de samme mulighetene som jeg har fått. Bidra til å skape sterke og trygge barn, et mer inkluderende samfunn og bedre integrering. Idretten og gleden den gir har betydd utrolig mye for meg. Gjennom Zuccarellostiftelsen vil jeg bidra til at flere får oppleve det samme.

Foto: Tone Langbakken / antenna.no

Styret

Dette er menneskene som sørger for at ditt bidrag kommer barna til gode.

Foto: Tone Langbakken / antenna.no

Michael Emery (siden 2016)

Styreleder

Mike startet en internasjonal frivillig organisasjon med fokus på idrett som et utviklingsverktøy; World at Play som er aktiv i syv land. Mike har erfaring som Fundraising Director for Right To Play, og i dag er han CEO for Joymo.

Morten Hofgaard Jørstad (siden 2016)

Styremedlem

Partner og daglig leder for kommunikasjonsbyrået  Core Agency. Tidligere leder for Geelmuyden Kiese. Jobberfaring fra  Unicef i Norge og Eritrea. Styreleder i Zuccarellostiftelsen siden oppstarten i 2016 til 31.desember 2018.

Tormod Johansen (siden 2019)

Styremedlem

Tormod har brent for Zuccarellostiftelsen og dens engasjement siden oppstarten i 2016. Han har bakgrunn i bilbransjen og bil, er utdannet kjørelærer og jobber i dag som salgsdirektør hos Porsche Center Oslo. Tormod har vært aktiv innen ishockey i alle år, og foruten å bruke mye tid på jobb og Zuccarellostiftelsen, trives han godt på fjellet i Rondane

Karoline Dyhre Breivang (siden 2021)

Styremedlem

Karoline er en tidligere profesjonell håndballspiller med 14 år på det norske håndballandslaget og 18 år i eliteserien som gjør henne til en av landets mest meritterte håndballspillere. Merittlisten med landslaget inkluderer bl.a. to OL-gull, ett VM-gull og fem EM-gull. Karoline jobber for Delta innen HR, og innehar en bachelor i forretningsjus.

Anne Gro Johansen (siden 2021)

Styremedlem

Anne Gro har bakgrunn som innovasjonsleder og merkevarebygger fra bl.a. ORKLA og TINE. I dag jobber hun som Kreativ Forretningsutvikler i konsulentselskapet Willder Strategy. Anne Gro er en aktiv mosjonist innen langrenn, løping og yoga. Hun er brennende engasjert i at barn og unge introduseres og får muligheten til å være endel av idretten tidlig da det er en viktig arena for å skape sunne og mestrende barn i gode omgivelser.

Anders Misund

Anders Misund (siden 2023)

Styremedlem

Anders har lang erfaring fra internasjonalt næringsliv og finans og var nordisk leder for det børsnoterte private equity selskapet EQT Partners. I tillegg til sitt styreverv i Zuccarellostiftelsen er han blant annet styreleder for Abler Nordic (tidligere Norwegian Microfinance Initiative) og Sandwater. Anders er en ivrig fotballpappa og har et sterkt engasjement for at alle barn og unge skal få muligheten til å delta i en idrett de velger selv.  Anders har vært i stiftelsens styre siden høsten 2023.

Mads Helmich Pedersen (siden 2020)

Observatør til styret

Mads er tidligere advokat, nå konsulent i McKinsey. Mads har drevet idrett, hovedsakelig fotball og bandy hele livet. Han er lidenskapelig opptatt av å gi alle barn og unge, uavhengig av foreldrenes inntekter, de samme muligheter i idretten som han selv har hatt.

Kevin Skabo

Kevin C. Skabo (siden 2023)

Observatør til styret

Medgrunnlegger av Zuccarellostiftelsen og manager for Mats Zuccarello. Kevin har en unik kompetanse innen sports marketing fra USA, og det var han som i 2014 etablerte Zuccarello All Star Game, som i 2018 slo alle rekorder som Norges største sportslige veldedighetsarrangement.

;

Ambassadører

Zuccarellostiftelsens ambassadører, som har til felles at de ønsker å utgjøre en forskjell slik at flere barn og unge i Norge skal kunne drive med idrett uavhengig sosial eller økonomisk bakgrunn.

Grace Bullen

 

Olympisk bryter som har to EM-titler som junior og senior. Hun har OL gull fra ungdoms-OL og har vunnet Kongepokalen tre ganger, senest i 2020.

Grace er fra Fredrikstad, og født i Sør-Sudan. Etter et tilfeldig bekjentskap med brytetreneren i Fredrikstad Bryteklubb Atlas, begynte både Grace og hennes tre søstre med bryting.

Grace brenner spesielt for å øke andelen jenter med minoritetsbakgrunn i breddeidretten.

@gracebullen7 Bli bedre kjent med Grace her

Silje Norendal

 

Tidligere profesjonell snowboarder, som har vunnet X Games 4 ganger.

Silje er opprinnelig fra Kongsberg, men bor i Oslo. Silje har reist verden rundt for å drive med den idretten hun elsker mest av alt.

Silje brenner spesielt for at ulike barrierer ikke skal hindre barn fra å oppleve mestring og idrettsglede

@siljenorendal Bli bedre kjent med Silje her

Thomas Hayes

 

Skuespiller, musikkprodusent og artist. Hovedrolleinnehaver i den norskproduserte TV-serien SKAM, som også ble en internasjonal suksess.

Thomas er fra Asker, men bor i Oslo hvor han studerer og driver med sin største lidenskap – nemlig musikk.

Thomas brenner spesielt for at ingen barn skal stå på sidelinjen.

@thohay Bli bedre kjent med Thomas her

Joshua King

 

Profesjonell fotballspiller for Fenerbahçe og herrelandslaget.

Joshua King er oppvokst på Romsås i Oslo, og akkurat nå bor han i Tyrkia hvor han lever ut drømmen om å spille fotball på fulltid.

Joshua brenner spesielt for at barn og unge skal oppleve mestring og idrettsglede.

@iamjoshuaking Bli bedre kjent med Joshua her

Kristin Harila

 

Fjellklatrer og tidligere langrennsløper.

Kristin Harila kommer fra Vadsø i Finnmark og er født med lidenskap for friluftsliv. Hun er en av verdens beste fjellklatrere med rekordtid på å erobre Mount Everest og Mount Lhotse.

Kristin brenner spesielt for at flere unge skal bli inkludert i sport og friluftsliv.

@kristin.harila Bli bedre kjent med Kristin her

Ansatte

Foto: Tone Langbakken / antenna.no

Kristine Alcocer-Lind

Daglig leder

(barselpermisjon ut 2024)

934 58 341
kristine@zuccarellostiftelsen.no

Kathrine Astrup

Kathrine Astrup

Leder kommunikasjon

994 38 413
kathrine@zuccarellostiftelsen.no

Øystein Moen

Partneransvarlig

934 11 559
oystein@zuccarellostiftelsen.no

Linnéa Johansson

Linnéa Johansson

Leder program og formål

995 66 019
linnea@zuccarellostiftelsen.no

;

Kontakt