Vi har ansatt Stig Johansen

Oktober 11, 2021

Zuccarellostiftelsen har ansatt hockeyprofilen Stig Johansen som aktivitetsansvarlig i Håkkihoder. – Jeg gleder meg til å skape et gratis skøytetilbud for barn på Grünerløkka, sier Johansen.

Stig Johansen har drevet med hockey siden han var fire år gammel. Han har spilt i eliteserien og på landslaget, og vært hockeytrener i 20 år. De siste 16 årene har han vært sportssjef for junioravdelingen i Vålerenga Ishockey.

Nå skal Johansen sørge for at barn på Grünerløkka lærer seg å gå på skøyter. Johansen er ansatt som aktivitetsansvarlig i Håkkihoder, et nytt prosjekt som i 2021/2022 skal utvikle og gjennomføre et helhetlig og gratis aktivitetstilbud på is i Aks-tiden for barn i 2.-4. klasse i bydel Grünerløkka. Ambisjonen er at aktivitetstilbudet skal videreføres i sesongen 2022/2023.

– Skøyting gir mestring, glede og samhold. Det er noe jeg ønsker at alle barn skal oppleve, og kanskje særlig de som har litt oppoverbakke i livet, sier Johansen.

Håkkihoder er et samarbeid mellom Zuccarellostiftelsen, Norges Ishockeyforbund, Grüner Hockey, Lakkegata skole, Grünerløkka skole og SoCentral. Prosjektet har fått finansiell støtte av Bufdir, Anthonstiftelsen og Stenshagen invest.

Målet med prosjektet er (i) utvikle og gjennomføre et aktivitetstilbud på is og (ii) utvikle en ny nasjonal modell for samarbeid mellom skole, idrettslag og frivillighet for å rekruttere og beholde barn i organisert idrett.

– Vi ønsker å fjerne noen av barrierene som hindrer barn fra å delta i organisert idrett, som økonomi og krav om foreldreinnsats. Håkkihoder er gratis og skal foregå i Aks-tiden. Håpet er at samarbeidsmodellen vi utvikler kan tas i bruk av andre skoler og idrettslag, uavhengig av idrett, forklarer prosjektleder i Håkkihoder, Frøy Lode Wiig.

I tillegg til å jobbe med Håkkihoder, vil Stig være en viktig nøkkelspiller for Zuccarellostiftelsens inntektsbringende arbeid.

– Vi er glade for å få Stig med på laget. Han har et sterkt engasjement for det Zuccarellostiftelsen jobber for hver dag: At barn og unge skal få drive med den idretten de brenner for, sier Kristine Alcocer-Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen. I tillegg har han et sterkt nettverk innen hockey-Norge

For mer informasjon om Håkkihoder, ta gjerne kontakt med:

Prosjektleder Frøy Lode Wiig, froy@hakkihoder.no, tlf. 922 50 219

Aktivitetsansvarlig Stig Johansen,stig@hakkihoder.no, tlf. 911 52 375