Team 36 presenterer Grace Bullen

Våre ambassadører skal bidra til økt fokus på Zuccarellostiftelsens formål og arbeid, og bidra til mer innsamlede midler. Her kan du bli bedre kjent med vår ambassadør Grace Bullen.

1. Hva har breddeidretten betydd for deg?
Breddeidretten har lenge vært mitt sikkerhetsnettverk som liten. Jeg var veldig heldig ved å bli dratt inn i idretten ganske tidlig. Det var stedet hvor jeg fikk meg venner, lærte norsk, følte meg trygg og har fått oppleve mye som jeg vet jeg ikke hadde fått andre steder som liten. 

2. Hva tenker du om at det er barn og unge i Norge i dag som ikke får drive med idrett eller andre fritidsaktiviteter på grunn av økonomi som barriere?
Det er ganske trist at økonomien står i veien for at unge ikke kan drive med en idrett eller aktivitet generelt sett. Jeg vet hvordan det er å ikke ha penger til å drive med idretten fullt ut. Jeg husker godt selv hvordan det var å spørre foreldrene mine om 100 kr til stevnekontigent/stevne avgift og penger for å delta på et stevne, og jeg visste godt at det var mulighet for at jeg fikk et nei. Det var ganger jeg sa at beløpet var mindre bare for å få lov til å delta, jeg gjorde det opp ved å bruke matpengene mine for å betale det resterende. 

Jeg er og var veldig heldig med klubben jeg kom til. Det har vært ganger de dekket slike ting for min søster og meg uten å stille spørsmål. Jeg var også heldig med å drive med en idrett hvor utstyr ikke er kostbart, men det tok fremdeles et par år før jeg fikk mine første brytesko. Muligheten for aktivitet bør være der for de som ønsker det, det kan bety så mye for folk langsiktig. 

3. Hva håper du å få til gjennom å være ambassadør for Zuccarellostiftelsen?
Jeg håper på å være med på å gjøre en positiv forskjell for unge og barn. Idretten har gjort en stor forskjell for hvor og hvordan jeg har endt opp, og jeg vet alt det gode som kan komme ut av det å drive med aktivitet. Fysisk og mentalt. Selv om ikke alle ønsker å bli verdensmestere, så kan man alle finne en plass i aktiviteten, på en eller annen måte.

Tusen takk Grace, for ditt engasjement og inspirasjon 🙂