Stor suksess på Joshua King Football Camp

I tre dager samlet vi 525 barn til fotballcamp på Rommensletta på Stovner. Der fikk deltakerne veiledning og inspirasjon av 54 profilerte trenere, fotballproffer og gjester som tok turen innom.

Fotokreditt: Rolf E. Wulff

Vi fikk god hjelp av mediene til å rapportere fra en vellykket fotballskole. Her følger en oppsummering fra første helgen i sommerferien:

VG

Joshua Kings kamp: –⁠ Jeg og Mats vil vise barna på østkanten at det er mulig (21. juni 2024)

Fotballstjernen (32) er usikker på om han hadde blitt så god om han vokste opp på østkanten i Oslo i dag.

– Sakte, men sikkert forsvant ungene fra fotballbanen. Det er den største forskjellen. Du lever i en annen tid. Det er vanskeligere for barn å bare gå ut og spille fotball som før, for mange sitter på iPad eller spiller Playstation 5.

Fotballskolen hans holdes på Stovner, nordøst i Oslo. Hele ett av tre barn her vokser opp i en familie med vedvarende lavinntekt.

Noen barn er rekruttert til fotballskolen fra lokale klubber, andre var ekstremt heldige da påmeldingen åpnet.

– Det er mange av de barna som ikke skal på ferie i år, og kanskje ikke har vært det på flere år, sier King.

Les hele saken her.

City-stjernen dukket opp: – Han er en legende (23. juni 2024)

Barna på Joshua Kings fotballskole fikk besøk av en gjest de sent vil glemme.

Se video her.

Akers Avis Groruddalen

Gratis trenerkurs på Rommensletta: Flere ungdommer fortsatte på sin trenerutdannelse (23.april 2024)

I juni vil Rommensletta på Stovner være stedet for en enestående fotballbegivenhet – når 525 barn nok en gang får muligheten til å delta kostnadsfritt på Joshua Kings fotballskole. For å utføre dette, er det viktig med gode trenere og forbilder. Dette har Stovner Sportsklubb tatt hånd om i samarbeid med Zuccarellostiftelsen og NFF Oslo.

– Det er utrolig positivt at så mange har lyst til å delta på kursene. Sammen med Zuccarellostiftelsen og Oslo Fotballkrets ønsker jeg å være med å rette et større fokus på kompetanseheving av trenerne i Groruddalen, som er grunnleggende for å skape god fotballaktivitet, sier Joshua King.

Les hele saken her.

I helgen braker Joshua King fotballskole på Rommensletta løs (20. juni 2024)

Fotballskolen til Joshua King arrangeres i helgen på Rommensletta fra fredag 21. juni til søndag 23. juni. Arrangementet byr på en blanding av fotballtrening, sosiale aktiviteter og muligheter for å lære av en av Norges beste fotballspillere.

– Jeg kunne ikke vært mer stolt. Det er fantastisk stort for meg. Dette er en «match made in heaven». Jeg gleder meg til å kunne gi tilbake til barn som er i samme sko som jeg var i for 20 år siden, sier King.

Les hele saken her.

Akrobatisk åpning og rekorddeltakelse da startskuddet gikk for Joshua Kings fotballskole (21. juni 2024)

Årets utgave, den femte i rekken, av Joshua Kings fotballskole på Rommen hadde allerede før åpningen satt rekord. Hele 525 spillere fra årskullene 2011-2014 skal være med på en lærerik fotballfest i tre hele dager til ende.

Fotballskolen samarbeider blant annet med Ferd og Zuccarellostiftelsen, som i likhet med Joshua jobber for å gi barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet uavhengig av bakgrunn, kjønn, etnisitet og bosted.

– Alle barn skal ha like muligheter til å oppnå drømmene sine. Derfor har jeg, med bakgrunn i problematikken rundt høye deltakeravgifter og stort utstyrspress i norsk idrett, tatt initiativ til en gratis fotballskole som blir støttet av sponsorer med et høyt samfunnsengasjement, sier King.

– Dette er som å komme til «himmelriket». Det er like gøy hver gang å se gleden i øynene på de unge spillerne her. Det er tredje gang Ferd er med og bidrar til Joshuas fotballskole, sier konsernsjef i industri- og finanskonsernet Ferd, Morten Borge – som opprinnelig kommer fra Ellingsrud.

Les hele saken her.

Tvillingbursdag er ingen hindring for Aron og Liams deltagelse på Joshuas fotballskole (21. juni 2024)

Ni glade gutter fra Dal IL som kommer fra det tettbebygde strøket sør for Eidsvoll, har nettopp fått på seg det utleverte fotballutstyret som skal brukes under helgens fotballskole.

Les hele saken her.

Over hundre jenter, to gamle keeperhelter, en verdensmester og en ishockeystjerne inntok Rommenbanen (23. juni 2024)

Hele 125 jenter deltar på Joshua King Football Camp. Det er ny rekord! Dessuten er det mange kvinnelige trenere med på fotballskolen.

Les hele saken her.

Manchester City-stjernen tok en triumfferd på Rommensletta (23. juni 2024)

Oscar Bobb har i ung alder klart å spille seg inn på Manchester City sammen med Erling Braut Haaland. 20-åringen har naturlig nok ikke en like stor og verdensomspennende stjernestatus som sin landsmann – men potensialet til å bli det er der.

Les hele saken her.

Tre jubeldager på Rommensletta da Joshua Kings fotballskole satte ny deltakerrekord (24. juni 2024)

For fjerde gang kunne Joshua King invitere til gratis fotballskole på Rommensletta. Med Mats Zuccarello og hans stiftelse, Ferd og andre støttespillere ble det en lærerik fotballfest for over et halvt hundre fotballgale unger. Og siste dag dukket også Manchester City-stjernen Oscar Bobb opp.

Linda Medalen, Tore Krogstad, Erik Thorstvedt, Caleb Francis og Bjørn Viljugrein var blant gamle fotballhelter som stilte på trenersiden, og som med andre dyktige trenere sørget for at det fotballfaglige som ble lært bort holdt særdeles høy klasse. Trenerne som var til stede, har til sammen spilt over 3000 eliteseriekamper og flere hundre landskamper.

Les hele saken her.