Årets Barnas Sommerparadis

Årets Barnas Sommerparadis gikk av staben på Hvalstrand i Asker. Vi var heldig og kunne utvide fra en uke til to. Uansett vær og vind ble det en skikkelig suksess.

De siste 3 årene har vi hatt Barnas Sommerparadis på vakre Hvalstrand i Asker. En strand med sommeridyll og gode fasiliteter.

Vi startet med camp i uke 26 hvor vi hadde opp i mot 200 barn. Det startet fint med sol og varme, men ble fort en helomvending da styrtregnet kom og det braket høyt mens lynet lyste på himmelen. Det varte heldigvis ikke så lenge og vi fikk startet kjapt opp igjen med aktiviteter.

Det er alltid viktig for oss at barn som trenger det kommer tilbake på skolebenken med fine sommerminner. Vi har derfor hatt opp i mot 50 ukrainske barn her på campen. Det rører oss helt inn i hjertet at det finnes så mange fine barn som uavhengig av språk inkluderer og leker så fint sammen. Vi har blant annet sett foreldre utveksle telefonnummer med nye venner for å møtes senere i sommer. Vi fokuserer mye på nye vennskap og det er klart at vi trekker på smilebåndene når vi ser at barna har lyst til å møtes igjen.

Vi har veldig heldige som hadde mange frivillige som arbeidet som tolker på campen i år. Dette satte vi så utrolig stor pris på. Med så mange ukrainske barn på campen var vi helt avhengige av at vi fikk formidlet all viktig informasjon også til disse barna. Det fine med at barn er barn er at de lærer så utrolig fort. På slutten av campen hadde nesten alle barna lært seg noen setninger på ukrainsk, og de ukrainske barna hadde lært seg mer norsk og de var trygge på å kommunisere uten tolker i umiddelbar nærhet.

I løpet av begge ukene var vi også heldige å få besøk av Mats Zuccarello. Dette er veldig stas for både store og små. Mats kan skrive autografer i mange timer, men likevel er han like glad og smiler bredt når han får tid til å være her på campen og leke med barna. Vi har også vært heldige å hatt besøk av Martin Røymark og Jørgen Karterud fra Iskrigerne. Dette er selvfølgelig veldig stas for barna som spiller ishockey. Tusen takk for besøket.

Vennskap, inkludering og mestring er noe vi fokuserer mye på. Vi overhørte blant annet «Vil du bli med i kano med oss?» «Vil du sitte med meg på bussen?», «Vil du være med oss å spille volleyball?». Det er så utrolig fint å se at nye vennskap dannes her hos oss.

Hver morgen har vi også en dans til låten “Langt å gå”. Det er fantastisk å se at barna lærer seg dansen, også til tross for ulikt språk. Siste dagen så vi flere av de ukrainske barna som kom fra ulike steder sang med, danset og holdt hender. Dette var et svært rørende øyeblikk for mange voksne.

Alt i alt har disse to ukene gjort store inntrykk på oss i Zuccarellostiftelsen. Vi er stolte, ydmyke og utrolig takknemlig for at vi har fått til to uker her i år. Vi ønsker å rette en takk til Coop Norge, Riis bilglass og Kiwi Bondi for at dere har bidratt med frukt, saft, drikkeflasker og boller begge disse ukene.

Vi vil rette en ekstra takk til de støttespillerne som bidrar økonomisk til å realisere to uker med Barnas Sommerparadis i 2022. Sparebankstiftelsen DNB, Anthonstiftelsen, Arctic Securities, Asker Kommune og våre fantastiske Match Mats partnere! Tusen takk!

Vi gleder oss allerede til neste år.