Løp Oslo maraton for Zuccarellostiftelsen

Vil du løpe for at flere barn og unge skal kjenne på den samme idrettsgleden du selv kanskje tar for gitt fra egen oppvekst?

Da vil vi gjerne at du løper sammen med Zuccarellostiftelsen 21. september. Vi har mottatt 125 plasser gratis fra Oslo Maraton, som vi har fått mulighet til å selge videre til nye og eksisterende støttespillere.  

Thomas Hayes løper for en mer inkluderende idrett

Vår ambassadør, Thomas Hayes, skal løpe maraton-distansen for første gang. Han skal forberede seg med Jack Waitz, som har trent Grete Waitz til utallige seire i distansen og mange andre etter henne. Thomas sier dette om formen og motivasjonen:

Jeg har trent jevnt i oppveksten, men er dessverre ikke i veldig god form nå. Jeg gleder meg likevel til å stille på startstreken for Zuccarellostiftelsen og motiveres av å løpe for alle barn og unges rett til å delta i idrett og fysisk aktivitet. Samholdet i fotballaget jeg var en del av var viktig for meg på så mange måter. Maraton er helt nytt for meg. Det kommer til å gjøre vondt, men mestringsfølelsen tror jeg blir helt rå når dette er gjennomført. Å løpe med 20 000 mennesker i Oslos gater blir også en vill opplevelse.  

Løpegruppe og Løpeprat

Vi kickstarter samarbeidet med å ha løpegruppe med Løpeprat, Oslo Maraton og Zucarellostiftelsen onsdag 15. mai kl 18:00 utenfor Nobels fredssenter. Alle kan donere et valgfritt beløp til Zucarellostiftelsen. Her er link til eventet vi har laget på facebook.

Alle som ønsker å løpe, alene eller med kolleger, ber vi ta kontakt med Øystein Moen, vår partneransvarlig på  oystein@zuccarellostiftelsen.no. Det er mange distanser å velge mellom.

For mer informasjon om Oslo Maraton og mulige distanser, se her.

Etter løpet 21. september, ønsker vi å samle alle deltakere for Zuccarellostiftelsen til en “after-run” på Karl Johan Hotel, (Karl Johans gt. 33), som spanderer mat og drikke på Zuccarellostiftelsens løpelag. 

Zuccarellostiftelsen maraton-løpetrøye

Vi lager vår egen Zuccarellostiftelsen-maraton kolleksjon, og gleder oss til å se 125 deltakere på startstreken i Oslo maraton for – at alle barn og unge skal kunne få kjenne på gleden, tilhørigheten og mestringen idrett og fysisk aktivitet gir.  

Om Zuccarellostiftelsen

Zuccarellostiftelsen har som formål å redusere utenforskap blant barn og unge i Norge ved å bidra til at flere får delta i organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet. Hovedaktiviteten vår er å bidra med økonomisk støtte til klubber, lag, samt foresatte gjennom klubbtilskudd og personstipend


Breddeidretten er den viktigste inkluderingsarenaen i Norge utenfor skolen, men det er ikke gitt at alle får delta. Det er mye skam i Norge rundt det å ikke ha råd til det alle liksom skal ha råd til, og spesielt når det går utover ens egne barn. I tillegg til økonomiske barrierer, ser vi at det ofte er sosiale eller kulturelle årsaker som skaper ulike barrierer for at barn kan delta. Disse barrierene jobber Zuccarellostiftelsen for å bryte ned – slik at alle barn skal kunne delta regelmessig i idrett og fysisk aktivitet. 

Så hvorfor betaler vi treningskontingenter, lisenser, egenandeler og utstyr over hele landet? Ikke for at Lise eller Abdi skal bli best i fotball eller bordtennis, men for at de skal kjenne på tilhørighet!

Når idretten blir for dyr er det barna som betaler prisen. Zuccarellostiftelsen håper du vil løpe med oss for å bidra til at ingen barn og unge blir stående på sidelinjen.