Kristin Harila blir med i vårt team av ambassadører

Vi er stolte av å presentere et nytt og spennende tilskudd til Zuccarellostiftelsen.

En av verdens beste fjellklatrere ønsker å bidra til økt likestilling og til at flere barn og unge blir inkludert i sport og friluftsliv.

Å være en del av Zuccarellostiftelsen er mer enn å bidra til en god sak. Det handler om å delta i et fellesskap av mennesker som ønsker å gjøre en forskjell for barn og unge. Gjennom stiftelsen skaper vi muligheter som gjør at de kan gå etter drømmene sine, oppdage hva som engasjerer dem og skape en bedre fremtid for seg selv, sier Kristin.

Ambassadørene spiller en viktig rolle som talerør for stiftelsen og bidrar til å sette søkelys på utfordringene vi jobber for å løse. Spesielt gjelder dette tema som viktigheten av inkludering og tilhørighet, fysisk og psykisk folkehelse og likestilling og kjønnsbalanse i idretten.

Kristin har verdier som er attraktive for Zuccarellostiftelsen. Hun er inkluderende, ydmyk, motiverende, og omsorgsfull. Hun har en sterk stå-på-vilje og et forbilde for jenter og gutter i alle aldre. Vi er svært stolte av å ha fått henne med på laget, sier Kristine Alcocer- Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen.

Kort om den nye ambassadøren

Kristin Harila kommer fra Vadsø i Finnmark. Født med en lidenskap for friluftsliv, innså Kristin raskt sin kjærlighet til vintersport og langrenn. Hennes fryktløse holdning, vilje og talent har gjort henne til en fenomenal fjellklatrer.

Siden 2019 har Kristin viet livet sitt til å forfølge målet om å bestige verdens 14 høyeste topper. Hun har erobret Mount Everest og Mount Lhotse på rekordtid, og befestet sin plass som en av verdens beste fjellklatrere. I 2022 var hun svært nære å bestige de 14 toppene på rekordtid og gjorde seg bemerket for sin positive holdning og stå-på-vilje, også langt utenfor Norges grenser.

Vi setter pris på våre ambassadører

Kristin føyer seg inn i rekken av ambassadører som ønsker å bidra til at flere barn og unge skal kunne drive med organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet – uavhengig sosial eller økonomisk bakgrunn. De andre ambassadørene til stiftelsen er fotballspiller Joshua King, bryter Grace Bullen, tidligere snowboarder Silje Norendal og skuespiller og artist Thomas Hayes.

Vil være en inspirasjon for jenter

En fanesak for Kristin er likestilling innen fjellklatring. Gjennom slagordet “Climbing one mountain at a time – for girls everywhere” satte hun under rekordforsøket søkelys på dette og hun er opptatt av å inspirere andre jenter til å følge drømmene sine – uansett utgangspunkt. Hun har også et sterkt ønske om å bidra til at flere unge blir inkludert i sport og friluftsliv.

Kristin er et sunt forbilde for barn og ungdom, og det å ta i bruk naturen som en arena for fysisk aktivitet – mener vi er et sårt tiltrengt supplement til breddeidretten. Vi gleder oss til samarbeidet, avslutter Kristine.