Idretten har betydd mye – Grace Bullen

Ny skolestart, Zuccarellostiftelsen bekjemper utenforskap med Grace Bullen

Med deltagelse i OL og to EM-titler som junior og senior er Grace Bullen Norges fremste kvinnelige bryter. Hun har gull fra ungdoms-OL og har vunnet Kongepokalen tre ganger, senest i 2020. Grace ble født i Sør-Sudan og er oppvokst i Fredrikstad. Et tilfeldig møte med brytetreneren i Fredrikstad Bryteklubb Atlas førte til at Grace og hennes tre søstre begynte med bryting. Her forteller Grace mer om hva idretten har betydd for henne og hvorfor hun ønsker å være ambassadør for Zuccarellostiftelsen. 

Hva har idrett og fysisk aktivitet betydd for deg? 

Idrett og fysisk aktivitet har vært en form for tilflukt for meg og jeg fant meg selv i brytingen. Jeg begynte tidlig og som flyktning til Norge var det viktig for meg å ha et sted jeg kunne gjøre andre ting, slippe tankene og etablere vennskap. Idretten har vært en avgjørende arena i mitt liv og jeg vil gjerne bidra til at andre skal få samme opplevelse som jeg selv har hatt. 

Hvorfor ønsker du å være ambassadør for Zuccarellostiftelsen? 

Jeg er ambassadør for Zuccarellostiftelsen fordi jeg selv skulle ønske jeg hadde noe lignende når jeg vokste opp. Jeg er heldig som snublet over en fantastisk idrett og vil gjerne bidra til at andre får muligheten til å finne en idrett eller aktivitet som passer dem. Idrett og aktivitet er en fantastisk arena for å finne seg selv være sammen med andre. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten menneskene som har fått med inn i idretten og som ambassadør vil jeg bidra til at andre skal få samme muligheter. Spesielt brenner jeg for å øke andelen jenter med minoritetsbakgrunn i breddeidretten, og håper at jeg som ambassadør for stiftelsen kan være et forbilde for andre som ønsker seg inn i idrett. 

Hvordan tenker du at idrett og fysisk aktivitet kan bidra til mindre utenforskap i samfunnet?

Idrett og fysisk aktivitet er en arena der det er lett å møte andre mennesker. Barrierer  brytes ned og man føler seg som en del av noe større. Fellesskapet i idretten bidrar til mindre utenforskap og gjør det lettere for barn og unge å finne venner, noe som var svært viktig for meg i min oppvekst.

Hva er din erfaring med idretten som inkluderingsarena?

Det var gjennom idretten jeg fikk venner, lærte språket og ble inkludert når jeg kom til Norge. Det er en fantastisk inkluderingsarena for barn og unge, men også for foresatte. For mine foreldre var det viktig at vi kom inn i en slik arena, og gjennom denne opplevelsen ser jeg rollen idretten kan spille for samfunnet som helhet. 

Vi oppfordrer alle som har behov for det om å søke om stipend for fritidsaktiviteter. Søknadsrunden har frist 10. september. Les mer HER

Vil du som Grace bidra til å redusere utenforskap blant barn og unge? 

Zuccarellostiftelsen skal bidra til mindre utenforskap blant barn og unge. Hele 15 prosent av de som vokser opp i familier med lav sosioøkonomisk status har aldri deltatt i organisert idrett. For minoritetsungdom er det den største enkeltfaktoren til at de faller utenfor. 

Deltagelse i idrett og fysisk aktivitet er viktig for følelse av samhold og tilhørighet.Zuccarellostiftelsen jobber for å redusere utenforskap og bidra til at flere barn og unge får delta i organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet.

Vil du være med å bidra, se hvordan her.