Barnas Sommerparadis 2021

I år som i fjor, gikk årets Barnas Sommerparadis av staben på Hvalstrand i Asker. Et sommerparadis uansett vær og vind. 

Vi startet uken med et fantastisk vær, god temperatur i vannet og superspente barn. Covid-situasjonen er heldigvis på vei i riktig retning, noe som gjorde at vi kunne gjennomføre årets camp uten de største bekymringene. 

Det var mange sommerfugler i magen dag 1. Men heldigvis ble barna møtt av fantastiske Jan Banan, og humørfylte ledere. Barna ble delt inn i grupper og fikk møte gruppeleder og finne sin camp på området før aktivitetene startet. Hver dag var det morgenbad og beskjeder på trappa fra barna ankom ca kl 10 frem til kl 11. Kl 11 startet dagens første aktivitet. Barna fikk utdelt lunsj som de spiste i campen. Frukt fikk de servert hver dag kl 15. Og de siste tre dagene var vi så heldig at Kiwi Bondi sponset oss med boller til alle barn og ledere.

Vi var også heldige som fikk satt opp buss fra Oslo og Sandvika i år som i fjor. Vi ønsker å benytte muligheten til å takke både Redd Barna og Unify som stilte opp som mannskap på bussene i år. 

Etter en fantastisk start på uken, fikk vi virkelig kjenne på styrtregn. Heldigvis synes barna det var like gøy å bade i regn som i sol. Tillegg hadde vi superledere som underholdt barna med å bade i gjørma. Dette var selvfølgelig veldig morsomt. 

Barna knyttet gode bånd til lederne men også til de andre barna. Denne uken har bidratt til nye vennskap, minner og noen har også blitt tryggere i vann. Vi var heldig å ha to helsepersonell som under hele uken lærte barna om førstehjelp. Ikke bare er det fint at barna lærer om førstehjelp, men de synes også denne aktiviteten var veldig spennende og morsom. 

For å nevne noen aktiviteter som barna har fått være med på er det bananbåt, krabbefiske, sandslottkonkurranse, tegning, badeland og tråkkebåt. 

På torsdagen var det mye stas som skjedde. På trappen denne morgenen fikk vi besøk av selveste Mats Zuccarello og Martin Røymark. De deltok på aktiviteter hele dagen og dette var kjempestas for barna. Bryter, og ambassadør for Zuccarellostiftelsen, Grace Bullen deltok også – og var i fine dialoger med barna den dagen. På ettermiddagen hadde vi planlagt en stor overraskelse til barna, og inn med båt kom selveste Marcus og Martinus for en intimkonsert med barna. Dette var stas for både store og små. Alle som ville fikk både bilde og autograf med Mats, Marcus og Martinus. 

Fredagen kom endelig sola tilbake, og vi fikk en fantastisk avslutning med trylleshow, boller og grilling. Vi kåret vinnere av blant annet sandslott, antall fisket krabber, årets solstråler som innebærer at ledere stemmer på de barna som har gjort noe fint for andre barn, søppelplukkekonkurranse og mye mer. 

Gjennom denne uken har vi alle blitt kjent med nye fjes. Mange fra Oslo, Asker, Sandvika og til og med Bergen. Det var trist å ta farvel med alle disse fantastiske barna vi var så heldig å bli kjent med. Vi er stolte over årets sommercamp og håper at barna har fått minner og vennskap som varer livet ut.

TUSEN TAKK TIL ALLE BIDRAGSYTERE.