525 barn samles på Norges største fotballskole

I dag åpner Norges største fotballskole på Rommensletta i regi av Zuccarellostiftelsen og Joshua King. I tre dager samles 525 barn som får veiledning og inspirasjon av 54 profilerte trenere og fotballproffer.

For andre år på rad organiseres Joshua King Football Camp i samarbeid med Zuccarellostiftelsen. Fotballskolen er et gratis ferietilbud som gir deltakerne unike sommerminner første helgen i skoleferien.

At jeg vil møte over 500 ivrige fotballspillere denne helgen er helt rått. Gratis tilbud i sommerferien er viktigere enn noen gang. Med uvurderlig hjelp fra ildsjeler, et unikt trenerteam og samarbeidspartnere er jeg trygg på at vi tilbyr sommerens beste fotballskole, sier Joshua King.

Deltakerne fordeles på 18 baner med tre trenere per gruppe som sikrer god oppfølging. Joshua deltar alle tre dager og bidrar inn i alle gruppene. De profilerte trenerne på Joshua King Football Camp har til sammen spilt over 3000 eliteseriekamper.

– Jeg var utrolig heldig som hadde trenere med både kompetanse og engasjement i barneårene, og jeg mener det er helt avgjørende for fotballglede, mestring og utvikling. Det betyr mye for meg å gi tilbake til breddeidretten og derfor er fotballskolen sommerens høydepunkt for meg, fortsetter Joshua King.

COPYRIGHT 2022 Trond Gjerde

Dette er fjerde gang Joshua Kings Fotball Camp avholdes på Rommensletta med Stovner SK som teknisk arrangør. Deltakerne er født mellom 2011 og 2014 og selv om de fleste kommer fra klubbene i Groruddalen er fotballskolen åpen for alle. I tillegg til trenere er det mange assistenter, hjelpemannskaper til forskjellige funksjoner og folk fra samarbeidspartnere. I alt teller arrangementet 600 personer.

Zuccarellostiftelsen og Joshua King Football Camp inngikk et samarbeid i 2022. Det er andre året det samarbeides om gjennomføringen og King er også en av stiftelsens ambassadører. Grunnlegger Mats Zuccarello vil selv ta turen innom campen.

 – Joshua King Football Camp er et fantastisk initiativ som skaper idrettsglede, mestring og samhold. Joshua og jeg har en felles hjertesak i å bidra til at barn og unge får de samme mulighetene til å drive med idrett som vi selv fikk, og jeg gleder meg til å ta turen innom campen. Jeg er veldig glad for at vi har mange samarbeidspartnere som støtter opp om dette initiativet, sier Zuccarello.

90 ungdommer på trenerkurs

I forkant av fotballskolen har Zuccarellostiftelsen organisert gratis grasrottrenerkurs i samarbeid med Oslo Fotballkrets. 90 ungdommer fra ni klubber i Groruddalen har deltatt og 12 av disse ungdommene har fått sommerjobb som hjelpetrenere på årets fotballskole.

– Jeg er veldig glad for at klubbene fortsetter det viktige samarbeidet med Zuccarellostiftelsen for å utvikle trenerferdigheter til ungdommer og foreldre i Groruddalen. Å jobbe sammen med noen av Norges mest profilerte trenere og spillere håper jeg inspirerer til å utvikle trenerrollen videre. Det er også viktig for utviklingen av klubbene, sier Joshua King.

​​Samarbeidet med Oslo Fotballkrets for å organisere gratis trenerkurs i Groruddalen ble etablert med mål om å øke trenerkompetansen og antall frivillige trenere tilknyttet fotballklubbene i området. Denne våren har Zuccarellostiftelsen hatt et samarbeid med ni klubber i Groruddalen for å arrangere trenerkurs: Ammerud, Furuset, Grei, Grorud, Høybråten & Stovner, Linderud, Stovner, Veitvet og Årvoll.

Verdifull erfaring fra fotballskolen

Trenerkursene har en praktisk tilnærming, og gir verdifull kompetanse som umiddelbart kan anvendes på banen i egen klubb. Deltakerne lærer om organisering, planlegging, og hvordan man skaper øvelser som fremmer trivsel og mestring blant barn og unge.

Sportslig leder for Joshua King Football Camp, Gudbrand Ensrud, har denne våren organisert mange kvelds- og helgekurs.

– I tillegg til å løfte nivået på frivillige trenere i klubbene, er det fantastisk å kunne tilby unge, aktive spillere jobberfaring. Ved å jobbe sammen med Norges beste spillere og trenere får deltakerne en opplevelse for livet, og erfaring som er et viktig første steg inn i arbeidslivet, sier Gudbrand Ensrud.

Samarbeidspartnere sikrer gratis deltakelse

Joshua King Fotball Camp arrangeres i tett samarbeid med ni klubber i Groruddalen. Organisering av fotballskolen hadde ikke vært mulig uten samarbeidspartnere og støttespillere som ønsker å bidra til redusert utenforskap og økt idrettsglede. Vi retter derfor en spesiell takk til XXL, Ferd Sosiale Entreprenører, Boligbyggelaget Usbl, Peppes Pizza og TGI Friday som bistår med støtte, utstyr og mat til deltakerne.

Blant profilene som bidrar på campen er landslagsspiller Oscar Bobb som til daglig spiller på Manchester City.

Mer informasjon
Kathrine Astrup
Kommunikasjonsansvarlig, Zuccarellostiftelsen
E-post: kathrine@zuccarellostiftelsen.no // Tel: 99438413

COPYRIGHT 2022 Trond Gjerde